Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/e/1/f/artecta-boomverzorging.be/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4773 Kroonverankering | Artecta-Boomverzorging
Logo Artecta

Kroonverankering

Een boom is van nature niet altijd perfect. in sommige gevallen kan dit een minder veilige situatie teweeg brengen.
Soms ziet men een stam opsplitst in 2 toppen. Indien deze te dicht bij elkaar groeien, kan er na een bepaalde tijd een slechte vergroeiing ontstaan, plakoksels. Met als eigenschap gemakkelijk uit elkaar te scheuren.

Wanneer één van deze twee toppen uitscheurt heeft de boom een grote wonde en herstelt deze moeilijk. Vaak is de boom ook helemaal niet meer mooi en totaal uit balans. Vandaar dat wij voorstellen deze situaties te voorkomen.

Wij kunnen dan voor u deze 2 toppen met elkaar verankeren zodat deze nog vrij kunnen uitgroeien en bewegen zonder uit elkaar te scheuren. De verankeringslijn tussen 2 toppen is UV- bestendig, waardoor deze meerdere jaren in de boom kan blijven hangen. 
Het systeem van kroonverankering, wat wij hanteren, kan vanaf de grond gecontroleerd worden en bij overbelasting vervangen worden. Wanneer kroonverankeringen verkeerd geïnstalleerd worden, wordt de situatie gevaarlijker in plaats van veiliger. Daarom is het aangeraden het advies van een boomverzorger te raadplegen.

plakoksel

kroonverankering