Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/e/1/f/artecta-boomverzorging.be/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4773 Snoeien | Artecta-Boomverzorging
Logo Artecta

Snoeien

Bomen hebben ons niet nodig om te overleven. Omgekeerd is een ander verhaal … Bomen dienen pas gesnoeid te worden wanneer ze in contact komen met mensen. Dit is hoofdzakelijk uit veiligheids- of esthetische redenen.

Er bestaan vele verschillende types en manieren van snoeien afhankelijk van de verwachtingen of berzorgdheden van de klant.
Graag leggen we deze verschillende technieken uit bij een kennismakingsgesprek. Zo weet u precies wat de mogelijkheden zijn en geven wij aan welke de meest geschikte technieken zijn die toegepast kunnen worden.

Ons doel blijft het verbeteren en optimaliseren van uw boom!

pre-snoei

Helaas zijn er heel wat “boomverzorgers” die het snoeien van bomen gelijkstellen met het massacreren van bomen. We hebben het hier over de snoeivormen kandelaberen en kandelaren, het heel sterk insnoeien van bomen tot op de hoofdtakken of zelfs de stam. Hiermee maak je de boom op termijn gevaarlijk en zeer kostelijk. Bij een eerste kennismaking leggen wij u zeer graag uit wat de nadelen en gevaren van deze snoeivorm zijn. Wij raden af deze snoeivorm toe te passen

Er zijn enkele uitzonderingen waar deze snoeivorm wel kan gebruikt worden mits goede opvolging.

post-snoei